RSS: népszerű hírek
 RSS: tegnapi hírek


TOP 24h hírei
Hírlevelet kérek a
legnépszerűbb hírekkel!


Kapcsolat: ittahelye [ @ ] ittahelye [ . ] hu

Mi az IttaHelye?
Adatvédelem
Általános Felhasználási Feltételek

Copyright © 2009-2016. IttaHelye.hu
Minden jog fenntartva.
Some icons by Yusuke Kamiyamane.
All rights reserved.
Image thumbnails by pagepeeker.com.

Partnerünk:
Randik.hu ingyenes társkereső
ZZNewsy - Fun, geek, intresting news
WishFame - The Wishing Site
make a wish, it can come true!


A 7 leggyakoribb porszívózáskor elkövetett hiba

2016-01-30 08:58:03

Porszívózás egyirányú mozdulatokkal

Amennyiben a porszívó fejet csak egyik irányba mozgatjuk takarításkor, jelentős mennyiség koszt hagyhatunk érintetlenül. Ez azért van, mert a por egy része így könnyedén elbújhat a szőnyeg szálai között. Hogy a lehető leghatékonyabban takarítsunk, mozgassuk mindkét irányba a porszívó fejet: északról nyugat felé, valamint keletről nyugatra.

Porzsákok túlhasználása

A porzsákkal szerelt porszívók a legjobb teljesítményüket (maximum) félig megtelt állapotban adják le. A legnagyobb készülék gyártók is azt javasolják számunkra, hogy a porzsákok ürítését már félig teli állapotnál ejtsük meg, a legnagyobb hatékonyság elérésének érdekében. Ezen felül arra is felhívják figyelmünket, hogy kerüljük a használt porzsákok újbóli készülékbehelyezését, mivel ezekkel akár 50%-os teljesítmény romlást is tapasztalhatunk. Így ne felejtsük el a porzsákot időben megrendelni, hogy amikor szükség van rá, csak cserélni kelljen és folytathassuk is a munkát.

Porszívózás lóhalálában

Nincs értelme elkapkodni a dolgot. Minél lassabban porszívózunk, annál alaposabb munkát végeznek a porszívó keféi a por és piszok feltakarításában. A szőnyeg mélyén rejlő koszokat is előcsalogathatjuk ezzel a módszerrel, az eredmény pedig egy sokkalta tisztább lakókörnyezet. Megéri, nemde?

Keskeny szívófej használatának hanyagolása a sarkok tisztításakor

Még parkettázott padló esetén is javasolt a sarkokat havonta legalább kétszer kitakarítani a porszívó keskeny fejével. Az „I Dream of Clean” weboldal (http://www.idreamofclean.net) porszívózási tanácsai között kiemelt szerepet kapott ez a módszer, mondván a hanyagolása az évek során olyan mennyiségű kosz felhalmozódásához vezet, amelyet – kiemeltképpen, ha szőnyegünk van - gyakorlatilag képtelenség lesz kitakarítani.

Egy szívófej állás használata minden felületen

Mindig bizonyosodjunk meg róla, hogy a felülethez – legyen az szőnyeg, vagy parketta – megfelelő szívófej állást használjuk. Bizonyos készülékek automatikusan beállítják önmagukat, amennyiben viszont gépünkkel nem ez a helyzet, ne felejtsük el elvégezni a szükséges változtatásokat! Nem is hinnénk, mekkora különbséget jelent ez az egy lépésből álló apróság lakásunk tisztaságát tekintve.

Porszívózás csak látható szennyeződések esetén

Ne várjunk, míg a szőnyege láthatóan tisztításra szorul! A kosz és por észrevétlenül felgyülemlik a szőnyegek szövetei közt, ezzel kellemetlen allergiás tüneteket okozva. Tartsuk magunkat egy porszívózási ütemtervhez, függetlenül a kosz látható mennyiségétől

Utólagos portalanítás

Bármilyen meglepő, a portalanítás során por keletkezik, amely bizony a padlóra és a szőnyegre fog kerülni. Ha ezt a folyamatot csak a porszívózás utánra hagyjuk, a frissen takarított felületekre egyből egy vékony porréteget hintünk, majdhogynem lenullázva eddigi munkánkat.

Hibás/Nem működő/Félrevezető beküldés
IttaHelye népszerűség érték: 67/100, 34 egyedi megtekintés alapján