RSS: népszerű hírek
 RSS: tegnapi hírek


TOP 24h hírei
Hírlevelet kérek a
legnépszerűbb hírekkel!


Kapcsolat: ittahelye [ @ ] ittahelye [ . ] hu

Mi az IttaHelye?
Adatvédelem
Általános Felhasználási Feltételek

Copyright © 2009-2016. IttaHelye.hu
Minden jog fenntartva.
Some icons by Yusuke Kamiyamane.
All rights reserved.
Image thumbnails by pagepeeker.com.

Partnerünk:
Randik.hu ingyenes társkereső
ZZNewsy - Fun, geek, intresting news
WishFame - The Wishing Site
make a wish, it can come true!


Hogyan telik egy kozmetikus napja

2016-07-10 11:04:06

A kozmetikusok gondoskodnak arról, hogy ügyfeleik jól érezzék magukat a különféle kozmetikai kezelések után. Mivel az egyik legfontosabb feladatuk az ügyfelek bizalmának erősítése, így napról napra szükséges az új tudományok ismerete. Az ügyfelek megjelenésük fokozása érdekében nagyon sokszor sminkelésre érkeznek, fő feladata azonban, hogy a megjelenés fokozása érdekében kozmetikumok segítségével és gyakorlati alkalmazásával a lehető legprofibb szolgáltatást nyújtsák az ügyfeleknek. Színelmélet, arcformák, fiziológia, bőr ismerete mind-mind fontos tudás, amellyel jó, ha rendelkezik egy szakember.

Nagyon fontos, hogy mindig olyan javaslatokat tegyen az ügyfélnek, amely megnyugtatóan hat rá, kiemelten az arckezelések tekintetében. Nagyon sok szakember ad el kozmetikai termékeket az ügyfeleknek, de ezekről mindig tudnia kell, hogy milyen problémára nyújtanak megoldást. A kozmetikus felelős azért is, hogy a munkahelye, magának az üzlethelyiségnek a környezete makulátlan tisztaságú legyen. Jellemzően állva végzi munkáját, ezért nagyon fontos az egészségmegőrzés is, hogy feladatait gond nélkül elvégezze.

A profik minden reggel áttekintik a naptárukat és átgondolják, hogy az adott napon érkező ügyfeleknek milyen szolgáltatást fognak nyújtani. A szervezett munka lényege, hogy mire az ügyfél betoppan az ajtón, már minden elő legyen készítve a kezeléshez. Miután az ügyfél megérkezik, a kozmetikussal megbeszélik, hogy milyen kezelést szeretne, ha döntésre jutottak, csak azután kezdődhet meg a lényegi arckezelés, kúra. Sminkelés esetén a kozmetikus feladata hogy a sminkpalettából színárnyalatokat javasoljon az ügyfélnek. Amennyiben ez az ügyfélnek is szimpatikus, úgy a sminkelés elkezdésének már semmi sem szab gátat.

Egy kozmetikus életében soha nincsen két egyforma kezelés. Minden ügyfél más és más bőrtípussal és bőrproblémával érkezik meg a szalonba. Minden kezelés teljesen testreszabott, ezért nagyon fontos az odafigyelés. Elég egy rossz mozdulat és máris megtörténhet a baj. Legtöbbször az ügyfelekkel való beszélgetés is része a kezelésnek. Az ott kapott információk alapján még könnyebben is végzi a munkáját. Sok esetben kiderül, hogy az ügyfél rengeteg fűszeres ételt eszik, ez pedig számtalan bőrproblémához vezethet. Ilyenkor egy kiváló szakember akár egy speciális kúrát is javasolhat az ügyfélnek.

Ha úgy érzi, hogy kedvet kapott ehhez a szakmához, akkor látogasson el egy kozmetikus tanfolyamokat is kínáló weboldalra és nézze meg részletesen, hogy milyen feltételekkel kezdhető meg a tanfolyam, illetve mennyi ideig tart. Nagyon fontos, hogy csak akkor vágjon bele a tanulásba, ha tényleg kedvet érez a szakma iránt. A kozmetikus szakma egy életen át tartó tanulást is jelent, hiszen a legtöbb esetben akár fél évente is érdemes továbbképzéseken részt venni. Ezek azért jók, mert itt meg lehet tudni a legújabb trendeket, a legújabb termékekkel is meg lehet ismerkedni. Érdemes később versenyeken is részt venni, amelyen oklevelet is kap, hiszen a szalonba kitett oklevelek az ügyfelekben bizalmat ébresztenek.

Hibás/Nem működő/Félrevezető beküldés
IttaHelye népszerűség érték: 7/100, 2 egyedi megtekintés alapján