RSS: népszerű hírek
 RSS: tegnapi hírek


TOP 24h hírei
Hírlevelet kérek a
legnépszerűbb hírekkel!


Kapcsolat: ittahelye [ @ ] ittahelye [ . ] hu

Mi az IttaHelye?
Adatvédelem
Általános Felhasználási Feltételek

Copyright © 2009-2016. IttaHelye.hu
Minden jog fenntartva.
Some icons by Yusuke Kamiyamane.
All rights reserved.
Image thumbnails by pagepeeker.com.

Partnerünk:
Randik.hu ingyenes társkereső
ZZNewsy - Fun, geek, intresting news
WishFame - The Wishing Site
make a wish, it can come true!


Samsung VC07F50HUVB CycloneForce - teszt

2016-07-10 10:59:20

Általánosságban a Samsung VC07F50HUVB CycloneForce-ról

A Samsungnál zsák nélküli porszívókból kis túlzással akkora a kínálat, hogy egy ötcsillagos hotel minden szobáját más-más típusú gépükkel takaríthatnánk. Tesztünk főszereplője - akárcsak a széria többi modellje -, a VC07F50HUVB a jól bevált 700W-os erőforrást, illetve a CycloneForce zsákmentes technológiát kombinálja, viszont a megszokott kellékeken felül egy állatszőr eltűntetésre specializálódott turbókefét is kapunk.

Ránézésre megállapíthatjuk: a tervező dizájnerek itt aztán megdolgoztak a pénzükért. Mutatós vezérlő fogantyú, teleszkópos fémcső, HEPA minősítésű allergén szűrő, és sötétkék-metál borítás. Az összhatásnak köszönhetően hajlamosak vagyunk elsiklani a tény felett, hogy a tartály bizony csupán szűkös 2 liter helyet kínál az összeszedett kosznak.

Tartozékok

A készülék doboza számos tartozékot rejt, ha pedig ez nem lenne elég, a beépített funkciók magukért beszélnek.

Porszívónkhoz egyedi módon jár egy légnyomással operáló „Power Pet Plus Brush” szívófej, amely a rendkívül rövid sörtés kialakításnak, és a levehető sörte borítónak köszönhetően rendkívül könnyen takarítható.

A csomagban megtalálhatjuk a Samsung kifejezetten alacsony teljesítményű porszívóihoz fejlesztett “ECO” fejeit is, melyek közül a kárpittisztító változaton például apró szilikon pengék fésülik át a szőnyeget a hatékonyság maximalizálásának érdekében. Az átlagnál nagyobbra tervezett görgők, és a flexibilis fej gyerekjátékká varázsolja a bútorok közti manőverezést.

Ezzel ellentétben a kemény padlóra szánt tartozék általánosabb megközelítésben terveztetett: kisebb görgők, forgatható fej, valamint gumi pengék. A teljesítmény ennek ellenére itt is több, mint kielégítő.

Az általában használatban lévő többfunkciós alap szívófej hasonló tulajdonságokkal bír, mint az imént felsorolt ECO társai, azzal a különbséggel, hogy ezen csak két kisebb gumi penge található. Ha szeretnénk váltani a padló és kárpit üzemmódok között, egyszerűen csak nyomjuk meg a fejen található kapcsolót.   

A tartozékok sorát a Samsung 3 az 1-ben multifunkciós eszköze zárja, amely szinte hozzá simul a kezelő karhoz.

Az ergonómiai remekmű fogása kényelmes, szívócsőtől függetlenül mozgatható és lehetőséget ad használójának, a szívóerő gombnyomásra történő állítását. Nincs több hajoldozás, a rozsdamentes acél cső pedig finom matt átmenettel csatlakozik a könnyedén csukható/nyitható teleszkópos részhez.

Az igazán kompakt érzést keltő gép egyes alkatrészeinek fel- és leszerelése mindenféle erőlködés nélkülözésével elvégezhető.

Habár - ahogy azt már a bevezetőben említettük-  a két literes tartály nem mondható túl méretesnek, egyszerű üríthetősége, és a mosható HEPA szűrők költséghatékonysága kárpótlást nyújtanak tulajdonosának. Ne feledjük azonban: a maximális teljesítmény folyamatos leadásának érdekében javasolt a kimeneti levegőszűrőt néha kicserélni.

Bevetésen

A gyorsan és könnyedén összeszerelhető készülék teljes tartozék arzenáljának tárolásához bizony elkél egy üres szekrény.

Ami a menettulajdonságokat illeti, a szerkezet hatalmas kerekeinek köszönhetően takarítás közben vadmacska módjára követ minket, bármiféle fennakadás nélkül.

Tény, hogy maga a szívócső összeszerelési minősége kifogástalan, egy leheletnyivel mégis rövidebbre sikeredett a kelleténél. A csőhöz csatlakozó, több fokban állítható ergonomikus kezelő kar hatalmas segítség a nehezebben elérhető helyek kitakarításánál, a hétméteres tápkábel hossz pedig ideálisnak tekinthető.

A porszívó test 5,5 kg-ot nyom, amelyhez még hozzá jön az 1,6 kg-os cső, valamint a tetszőlegesen csatlakoztatott fej. Csendháborításért sem fognak minket feljelenteni a szomszédok: a gép maximális teljesítmény mellett is az EU-s 76dB-es szabvány alatti zajszintet produkál.

És akkor elérkeztünk kedvenc részünkhöz, a porszívófejekhez. Ha választani kellene, azt mondanánk a teszt során az ECO kárpit tisztító fej volt a legkevésbé hatékony, mivel gumi pengék és hatalmas beépített görgők ide vagy oda, gyakran nekiragadtunk a szőnyegnek.

Ha az alapfejen aktív állásba helyezzük a keféket és pengéket, bizony hasonló eredményt érünk el. Szó se róla, így is hatékonyan tudtunk porszívózni, semmiképpen sem kívánatos a folytonos elakadással bíbelődni. Még szerencse, hogy a zökkenőmentes továbbsiklás érdekében a kezelő karon egy pillanat alatt csökkenthetjük a szívóerőt.

A turbókefe elsöprő sikert aratott tesztünk során: nem csupán maradéktalanul felvakarta a port és koszt a szőnyegek felületéről, de az ominózus beragadásokat is sikerült mellőznünk vele. Hogy valami negatívat is mondjunk róla, a szőnyegek sarkánál az ECO szőnyeg fej egy leheletnyivel hatékonyabbnak bizonyultak, itt tehát lehet érdemes egy gyors cserét eszközölni porszívózás közben.

A padló felületeken az erre specializált ECO fejjel lényegében kifogástalanul teljesített a VC07F50HUVB. A padlóhoz simuló gumi pengék és a beépített görgők tökéletes párost alkottak a hatékony szívó teljesítmény zökkenőmentes leadásában. Bár a kárpittisztító fejjel szemben ez a tartozék kevésbé flexibilis, ám egy normál magasságú ember számára kényelmes tartószöget kínál.

A kezelő kar itt is megvillantotta előnyeit: egyszer sem kellett lehajolnunk, amikor váltani szerettünk volna a módok, vagy épp a szívóerő között.

Lépcsőzés

A VC07F50HUVB  7kg-os össztömegével pehelysúlyú kompakt gépnek tekinthető.

Kialakításának köszönhetően könnyedén felkaphatjuk egy körre, és a lépcsőfokokon is stabilan pihen, a már említett 7 méter hosszú tápkábel pedig kiváló hatótávot biztosít neki.

Mivel a bőség zavarában nehezen tudtunk dönteni, melyik fejet próbáljuk ki a lépcsőhöz, így aztán mindhárom kárpit tisztító tartozékot felpattintottuk. Sok meglepetés nem ért minket: az alap ECO fejek erőszeretettel ragadtak a padlóhoz, míg a turbó fej egyszerűen brillírozott. Bár ormótlannak semmiképp sem mondhatnánk, kisebb lépcsőkhöz ez a fej túl méretesnek bizonyulhat.

A hajoldozás nélkül aktiválható precíziós eszközök - mint a sörték és gumi pengék - kifejezetten hasznosnak bizonyultak a lépcsők szűkösebben hozzáférhető részein.

Az ECO fejek padlókra kihegyezett változata itt is hódított, ám a kevésbé flexibilis fej miatt a navigálás cseppet nehézkesebb volt a kelleténél.

Szőrözés

Valljuk be, az alap VC07F50 modell turbókefe hiányában nem volt a gazdik kedvence.

Az új verzió csettintést érdemlő módon orvosolta a problémát. A kifejezetten erre a célra fejlesztett turbókefe pillanatok alatt megküzd a szőrcsomókkal és tappancs nyomokkal lakásunkban. Mivel a beépített kefe nem tartozik fajtája legméretesebbjei közé, a szőnyegtengerekben úszó lakástulajok számára ideálisabb választás lehet egy nagyobbal ellátott verzió…

Az padlóra specializált ECO fej kifogástalanul feltakarított két kutyus után is. Az ember azt várná, a gumi pengékben el fognak akadni a szőrök, ám tervezésének köszönhetően pont akkora rés van a porszívózott felület és a gumik között, hogy a szívóerő kényelmesen eltakarít minden összegyűjtött szöszmöszt.

Vegyem, vagy ne vegyem?

A Samsung környezetbarát, alacsony teljesítményű VC07F50 szériájának ezen kiadása a turbó kefés fejjel nagyszerű választás lehet a pehelysúlyú készülékek piacán. Szőr, szösz, vagy por, felülettől függetlenül problémamentesen orvosolható vele.

Az egyetlen dolog, ami visszatartja a VC07F50HUVB-t a tökéletességtől, az a rendszeres letapadási probléma bizonyos fejeknél, valamint a relatíve rövidnek bizonyuló cső.

Egy szónak is száz a vége: Egy kompakt, zsák nélküli megoldást keresőknek közel tökéletes választás lehet.

Hibás/Nem működő/Félrevezető beküldés
IttaHelye népszerűség érték: 7/100, 2 egyedi megtekintés alapján