Minden hír

Porszívók harca: zsákos vs. tartályos készülékek

2016-01-24 14:49:48

Ha porszívó vásárlásra adjuk a fejünket, az első és egyben legfontosabb döntés, hogy válasszunk a porzsákos és tartályos megoldások közül. De hogyan hozhatjuk meg a helyes döntést?

A porszívó értékesítő marketingesek gyakorta tüntetik fel a porzsákos megoldásokat elavultnak, ezzel ellentétben pedig a tartályosokat a modern és logikus választásként. A legtöbbet felhozott ellenérv a porzsákos megoldásokkal szemben a zsákcserével járó folyamatos költségek, arról viszont nem igazán tesznek említést, hogy a tartályos porszívókat szintén rendszeresen tisztítani kell, és a szűrők időnkénti cseréje sem lényegtelen tényező, mivel ezek elhagyásával jelentősen csökkenni fog porszívónk teljesítménye.

Porzsákos porszívók

Előnyök:

 • Eldobható természetük miatt nem kell bepiszkolnunk kezünket a cserekor. Általában ezeket egy záró fedéllel látják el, hogy megakadályozzák a por újbóli levegőbekerülését a zsák kivételekor.
 • Egyszerűen csak ki kell dobnunk a szemetesbe, ami különösen vonzó választássá varázsolja a lakásban élők és allergiások számára.
 • A zsákok anyaga nem feltétlenül újrahasznosítható, ám minden esetben bomlékony!!!
 • A porzsák cseréjével együtt a szűrő rendszer jelentős részét is cseréljük.
 • Általában méretükben felülmúlják a tartályokat, így aztán nem szükséges olyan sűrűn megejteni a cseréket.

Hátrányok:

 • A zsákcsere rendszeres költséget jelent és valljuk be, meglehetősen kellemetlen dolog kifogyni belőlük.

Portartályos porszívók

Előnyök:

 • A véletlen felporszívózott dolgokat sokkal egyszerűbb megtalálni és kiszedni, mint egy zsákos készülékből. Gondoljunk csak bele, milyen kellemetlen egy jegygyűrű porszívózás általi elvesztése.
 • A feltakarított koszt kiönthetjük egy komposztálóba is.
 • A rendszeres költségek alacsonyabbak, hiszen nem kell a cserével bíbelődnünk.

Hátrányok:

 • A tartályok ürítésekor a koszok és allergének egy része visszakerülhet a légtérbe.
 • Rejtett költségként megjelenik a szűrő tisztítása, amelynek élettartamát rendszeres tisztítással jelentősen kitolhatjuk.

Környezetbarát porszívózás

Némely gyártó határozott lépéseket tesz porszívóik „zöldebbé” varázsolása felé. Számos készülék alkatrész cserélhető, ám a legégetőbb kérdés, hogy évek múltán is megfelelő teljesítménnyel fog-e működni az adott rendszer, megkímélve ezzel a fogyasztót az új termék vásárlásának költségétől? Egy megbízhatóságot vizsgáló kérdőívezés eredményei alapján két rendkívül megbízható márkát emelhetünk ki: Dyson & Hoover. Majdnem az összes ezen két gyártók termékeit használó újból megvásárolná készülékét. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb márka relatíve magas értékelést kapott megbízhatóságára, ám akadnak olyanok is, akiknek termékeit határozottan nem ajánlják tulajdonosaik. Érdemes tehát vásárlás előtt alaposan körülnézni!

Bármelyik rendszer mellett dönt, egy kollégiumi szobánál jelentősen tisztább lesz lakása, erre mérget vehet. Ámen!

Hibás/Nem működő/Félrevezető beküldés
IttaHelye népszerűség érték: 5/100, 2 egyedi megtekintés alapján

Bruck András: Ünnep után - és a fütyülés illemtana - 24per7.info

Elszovjetesedés – ez a legújabb, amitől Orbán Viktor meg fogja védeni Brüsszelt, tágabban Európát. Talán csak a 60. évfordulóra idejött egyetlen külföldi vendég kedvéért mondta ezt – elvégre tudja, hogy a lengyelek viszonya a folyton háborúzó, gyilkoló, területrabló Putyinnal nem olyan meleg, mint az övé –, de aligha a diplomáciai udvariasság volt vele az igazi …

Nem fogod elhinni, hogy ki vette meg a Népszabadság kiadóját - 24per7.info

Hivatalos: A Mészáros Lőrinc-közeli cég megvette a Népszabadság kiadóját A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a közlemény, hogy “az OPIMUS GROUP Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1065 Budapest, Révay u. 10. továbbiakban: Társaság) tájékoztatja a Tisztelt Részvényeseket, hogy az egyszemélyes tulajdonában lévő OPIMUS PRESS Zrt. (Cg. 01-10-048787) megszerezte a Mediaworks Hungary Zrt. (Cg.01-10-047955) részvényeinek 100%-át. A részvények …

Casanova kedvence, a női gondolás! - irány Velence az easyJet...

Romantikus séták, sötét titkok, világhírű épületek és utolérhetetlen programok várnak minden utazóra a világ leghíresebb, vízre...

Majdnem a Microsoft kezébe került a Facebook

Mark Zuckerberg visszautasította a 24 milliárd dolláros ajánlatot.

Mindenki fél a Samsungnál; ezért nem jön korán a Galaxy S8

Az éves értékelésekre került a sor, nem tudni, hogy kiket vonnak felelősségre a Galaxy Note 7 miatt. Sok a változás.